Franskbrød med kerner

Franskbrød med kerner

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 skiver

Składniki

  • vindruekerneolie plus ekstra til at smøre med
    20 g
  • hørfrø
    20 g
  • græskarkerner
    50 g
  • solsikkekerne
    50 g
  • vand
    200 g
  • mælk
    200 g
  • tørgær
    2 teske
  • sukker, hvid
    1 teske
  • bagehvedemel
    400 g
  • rugmel
    100 g
  • fuldkornsmel
    100 g
  • havsalt
    2 teske
  • bageenzym (se tip)
    2 teske
  • blandede frø til at drysse på toppen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 305.1 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 927.8 kJ / 220.9 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie