Salat med havtaske, kartofler og olivendressing

Salat med havtaske, kartofler og olivendressing

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portioner

Składniki

  • sorte oliven, udstenede
    50 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    80 g
  • eddike
    30 g
  • oregano, tørret
    1 ½ teske
  • citronsaft, friskpresset
    35 g
  • salt
    ½ teske
  • havtaskefilet, uden skind og ben (ca. 200 g hver, 2 cm tyk)
    4
  • sort peber, stødt
    1 - 2 knivspids
  • vand til nedsænkning af poser (ikke højere end det maksimale fyldningsniveau på 2 liter)
  • kartoffel skåret i mindre stykker (ca. 2 cm)
    400 g
  • peberfrugt skåret i mindre stykker (ca. 3-4 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 681 mg
Białko 33 g
Kalorie 1767 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie