Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 gramů cibule
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 800 gramů rajčat, na čtvrtky
- 10 - 15 gramů lístků bazalky
- 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 351 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1h 10min
Cuketová čalamáda na topinky
25 min
Rajčatový kečup
40 min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1h 5 min
Rebarborovo meruňkový džem
30 min
Rajčatový kečup
40 min
Žlutý kečup
45 min
Sladká chilli omáčka
25 min
Bezinkový sirup
2h 25min
Třešňový džem
35 min
Omáčka arrabbiata
40 min
Jahodový džem
1h 5 min