Urządzenia i Akcesoria
Humus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1 receta completa
Składniki
-
1 diente de ajo pelado
-
200 g de garbanzos cocidos
-
20 g de ajonjolí tostado
-
20 g de tahini
-
1 cdita de sal fina o al gusto
-
40 g de aceite de oliva extra virgen
-
agua (opcjonalnie) la necesaria (ver tip)
-
1 cdita de aceite de oliva extra virgen
-
1 pizca de paprika
-
1 cda de piñones, tostados
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 receta completa
Sód
2400.3 mg
Białko
49.3 g
Kalorie
6044.3 kJ /
1444.6 kcal
Tłuszcz
83 g
Błonnik
29 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
137.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cocina judía ll
20 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Babaganoush
50 min
Hummus de remolacha
10 min
Salsa de tomate estilo italiano
35 min
Tahini
25 min
Mayonesa
5 min
Cebolla caramelizada
45 min
Babaganush
2 godz.
Pesto
10 min
Pan naan con hummus (Hestan Cue™)
1 godz. 40 min
Sopa de calabaza y cúrcuma
35 min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Salsa pesto
10 min