Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo, pelado
- 200 g de garbanzos cocidos
- 20 g de ajonjolí tostado
- 20 g de tahini
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- agua, la necesaria (ver tip) (opcjonalnie)
- 1 cdita de aceite de oliva extra virgen
- 1 pizca de paprika
- 1 cda de piñones, tostados
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 6044.3 kJ / 1444.6 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 137.1 g
- Tłuszcz
- 83 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 29 g
- Sód
- 2400.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas estofadas
9 Std.
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 Min
Leche de coco
5 Min
Vinagreta de jengibre y limón
5 Min
Babaganush
2 Std.
Mayonesa de ajo negro
10 Min
Mayonesa
5 Min
Hummus en pan de pita, con garbanzos asados y verduras
45 Min
Hummus de betabel
30 min
Sopa de calabaza y cúrcuma
35 Min
Salsa pesto
10 Min
Cebolla caramelizada
45 Min