Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 kusů rohlíků, housek
- 2 polévkové lžíce petrželové natě, nasekané
- 3 vejce
- 150 gramů plnotučného mléka
- 50 gramů másla
- 1 špetka soli
- 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- 500 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2584 kJ / 617 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Špekové knedlíky
50min
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55min
Tatarák po francouzsku
1hod. 10min
Bavorské knedlíčky do polévky
1hod.
Péřové bramborové knedlíky
1hod. 10min
Houskové knedlíky
50min
Holandská omáčka
15 min
Bramborové knedlíky
1 godz. 50 min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1hod. 10min
Škvarkové placky
1hod. 10min
Drůbeží játrová paštika
6h 40 min
Dršťková polévka
1hod.