Rabarberkaka med mandelmassa

Rabarberkaka med mandelmassa

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
25 bitar

Składniki

  • mandlar, skållade det går även bra med skal
    150 g
  • mandelmassa i bitar
    200 g
  • smör mjukt
    250 g
  • socker
    200 g
  • stora ägg
    4
  • vetemjöl
    300 g
  • majsmjöl
    50 g
  • mjölk
    50 g
  • bakpulver
    1 ½ tsk
  • fint havssalt
    ½ rågad tsk
  • rabarber skalade, skurna i bitar (2 cm)
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bit

Białko 5 g
Kalorie 1036 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie