Linsubauna- og beikonsúpa

Linsubauna- og beikonsúpa

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 skammtar

Składniki

  • hvítlauksrif
    2
  • laukur skorinn í fernt
    110 g
  • sellerýstilkur skorinn í bita (3 cm)
    100 g
  • ólífuolía
    30 g
  • beikon, (u.þ.b. 150 g), í bitum (1 cm)
    6 sneiðar
  • rauðar linsubaunir skolaðar
    150 g
  • gular hálfbaunir leggið í bleyti yfir nótt og skolið
    150 g
  • maukaðir tómatar, úr dós
    400 g
  • vatn sjóðandi
    800 g
  • kjúklingakraftur, teningur molnað
    1
    1 kúfuð tsk kjúklingakraftur
  • tómatpúrra
    1 msk
  • reykt paprika, malað
    ½ tsk
  • sjávarsalt
    ½ tsk
  • svartur pipar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 17.2 g
Kalorie 1248 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie