Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 210 g bread flour, plus extra to dust
- 2 eggs, large
- 4 egg yolks, from large eggs
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp glucose syrup (see Tip)
- 1 tsp dried instant yeast
- 15 g whole milk
- ½ tsp salt
- 90 g butter, unsalted, diced, chilled, plus extra to grease
- 1 egg yolk, from a large egg, whisked
Fondue
-
85
g Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 85 g milk chocolate 40%, high quality chunks or chips -
30
g Valrhona chocolate, Manjari 64% dark chocolate (see Tip)
lub 30 g dark chocolate 64%, high quality chunks or pieces - 115 g whipping cream
- 60 g passion fruit purée
-
30
g apricot liqueur
lub 30 g apricot nectar - tropical fruit, to serve (e.g. mango, banana, pineapple, starfruit, kiwi, dragon fruit, papaya)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 214 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5hod. 20min
Swiss Rösti (TM6)
9h
Mystery Soup
55 dk
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45min
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45min
Chilli Lime Steamed Corn
25 dk
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10min
Curried kraut
Keine Bewertungen
Antonio Bachour: Chocolate Passion Fruit Bonbons
17h 20 min
Mediterranean pastries
1sa
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Green Tea Crème Brûlée
2h 35 min