Paris-Brest

Paris-Brest

3.0 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
10 porții

Składniki

Crema de patiserie
  • lapte
    375 g
  • unt
    15 g
  • ouă
    3
  • zahăr
    30 g
  • amidon de porumb
    75 g
Pasta de praline
  • alune de pădure, prăjite decojite
    220 g
  • zahăr
    250 g
  • sirop de glucoză
    20 g
  • apă
    1070 g
  • oțet alb
    50 g
Aluatul de choux și crema cu alune
  • apă
    150 g
  • unt tăiat bucăți
    80 g
  • sare
    1 priză
  • zahăr
    2 lingurițe
  • făină
    120 g
  • ouă dintre care unul bătut ușor
    4
  • frișcă lichidă, 35% grăsime
    230 g
Glazura și asamblarea
  • zahăr brun moale
    10 g
  • zahăr pudră plus pentru pudrat
    85 g
  • extract natural de vanilie
    1 linguriță
  • apă fierbinte (vezi recomandări)
    25 - 30 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 98.4 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 2287.7 kJ / 544.7 kcal
Tłuszcz 34.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...