Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de zanahoria, en rodajas (2 cm)
- 3 dientes de ajo
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 1 trozo de raíz de jengibre fresca
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de calabaza sin cáscara ni semillas, en trozos (3-4 cm)
-
500
g de caldo de verduras
lub 500 g de agua y una cucharada de caldo concentrado de verduras - 1 manzana, en cuartos
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de leche de almendras
- 1 cucharadita de semillas de calabaza tostadas con sal, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 650 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50 min
Pastel de papa
1h 10min
Crumble de manzanas
1 godz. 30 min
Crema de verduras con huevo pochado
50 min
Crema de zanahoria y curry
1h 20min
Sopa de apio y zapallito
35min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 min
Crema de zapallito italiano
50 min
Humita
50 min
Risotto cremoso de champiñones y camarón.
1h
Quiche de zapallito italiano
1h 10min
Cebolla caramelizada
45 min