Urządzenia i Akcesoria
Äppelstrudel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 bitar
Składniki
Strudeldegen
-
vetemjöl plus extra för mjölning370 g
-
ägg1
-
solrosolja70 g
-
vatten120 g
-
vitvinsvinäger1 tsk
-
salt½ tsk
Äpplefyllning
-
hasselnötter100 g
-
osaltat smör i bitar130 g
-
ströbröd80 g
-
malen kanel1 tsk
-
socker100 g
-
1 ½ tsk äkta vaniljextraktvaniljsocker, hemmagjort1 msk
-
saft av citron20 g
-
rom (opcjonalnie)20 g
-
äpplen skalade750 g
-
russin80 g
Strudelmontering
-
vetemjöl för mjölning
-
florsocker till garnering
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 bit
Białko
6 g
Kalorie
1721 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grundkokboken
158 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Bara Brith (fruktbröd)
Brak ocen
Jultårta
Brak ocen
Fruktkaka
Brak ocen
Citronkaka
Brak ocen
Tigerkaka
Brak ocen
Kasutera (Japansk honungskaka)
Brak ocen
Sockerkaka/tårtbotten
1 godz. 50 min
Morotskaka
2 godz. 30 min
Bananbröd
Brak ocen
Scones
30 min
Pistagemuffins
40 min
Trefärgade muffins
1 godz. 30 min