![Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F587577D-4005-47B8-AB52-98CD702563F3/Derivates/85CBC783-8D41-4F89-9482-E6B0E471AC83.jpg)
Wersje kompatybilne
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 - 18 oz fresh lobster tails
- 32 oz chicken broth
- 2 stalks celery, cut into pieces (2 in.)
- 2 pinches saffron threads
- 40 oz water
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz squid ink pasta, pappardelle
- 1 ½ oz unsalted butter
- 1 tsp Creole seasoning (see Tip)
- fresh chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1936 mg
Alternatywne przepisy
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25 Min
Pulled Pork Burgers
4 godz. 50 min
Chinese Pork with Vegetables
1 Std. 20 Min
Lychee Sorbet with Vodka
8 godz. 15 min
Green Tea Crème Brûlée
2 godz. 35 min
Sous-Vide Cod, Beet and Lemongrass Risotto
2 Std. 10 Min
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35min
Shrimp Sauté
25 Min
Slow Cooked Pulled Pork with Apple and Fennel Salad
5h
Halibut with Apricot Chutney
30 Min
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 Std. 10 Min