Wersje kompatybilne
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 - 18 oz fresh lobster tails
- 32 oz chicken broth
- 2 stalks celery, cut into pieces (2 in.)
- 2 pinches saffron threads
- 40 oz water
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz squid ink pasta, pappardelle
- 1 ½ oz unsalted butter
- 1 tsp Creole seasoning (see Tip)
- fresh chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1936 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean Chicken with Olives
35 min
Lamb with Black Garlic Romesco and Pickled Chives (Wylie Dufresne)
80h 10min
Beef Adobo
6h 20min
Shrimp Cakes
30 min
Cioppino
55 min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Cajun Gumbo
1 godz. 30 min
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 Std. 35 Min
Shrimp and Crab Stack
25 min
Ramen Noodle Soup
40 min