Urządzenia i Akcesoria
Salt karamellis
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porsjoner
Składniki
Salt karamellsaus
-
250 g brunt sukkersukker250 g
-
fløte, minimum 30% fett200 g
-
vann1030 g
-
sitronsaft1 ts
-
smør, usaltet kaldt og så mye som mulig i et stykke (ca. 60 mm x 40 mm x 10 mm)30 g
-
salt1 ts
-
eddik50 g
Iskrem
-
vaniljestang½
-
helmelk600 g
-
fløte, minimum 30% fett200 g
-
sukker30 g
-
eggeplommer6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsjon
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Min Kokebok
158 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Bærsaus
Brak ocen
Sviskesyltetøy
Brak ocen
Syltetøy med bær og chia
Brak ocen
Karamellsaus
Brak ocen
Chutney med karamellisert rødløk
Brak ocen
Sitronkrem
Brak ocen
Jordbærsyltetøy
1 godz. 5 min
Sjokolade-og hasselnøttpålegg
45 min