Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 100 g amêndoa s/ pele
- 50 g amêndoa c/ pele
- 500 g figos secos
- 2 limões (casca, só a parte amarela)
- 80 g açúcar
- 10 g canela em pó
- 15 g erva-doce
-
50
g cacau em pó
lub 50 g chocolate em pó - 50 g aguardente
-
Azeite q.b. p/ untar
lub Óleo q.b. p/ untar
Cobertura
- 25 g água
- 100 g açúcar
- 50 g cacau em pó
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1126.5 kJ / 269.2 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 7.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza calabresa
27h
Sopa de cenoura, tangerina e gengibre
Brak ocen
Sopa de carne com legumes
35min
Pão de iogurte
1h 20 min
Creme de marisco e champanhe coberto
1h 5min
Menu: Pudim de carne com cogumelos, feijão-verde e arroz de couve-flor
45min
Pão de torresmo
1h 35min
Sopa de legumes e massa, Rolo de porco com legumes, Pudins, Muffins
Brak ocen
Pão-de-ló de Freitas
45min
Sachertorte
1h 50min
Mousse de laranja
3h
Bolo de amêndoa e chocolate
50min