Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1 chalota (30 g aprox.)
- 40 g manteiga
- 40 g azeite
- 320 g arroz p/ risoto
- 100 g vinho branco
- 860 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - ½ - 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2120 kJ / 507 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de legumes
40 min
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45 min
Risoto à milanesa
25min
Risoto de espinafres e queijo azul
25min
Risoto de bacon e alho-francês
35 min
Risoto
30 min
Risoto jamaicano
45 min
Risoto de cogumelos com presunto
1 godz.
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 min
Risoto de frango com frutos secos
35 min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 min
Risoto de tomate e frango recheado com limão e ricota
45 min