Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

3.6 155 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • pecorino romano in pieces, plus extra to garnish
    6 oz
  • water
    40 oz
  • extra virgin olive oil divided, to taste
    3 - 4 tsp
  • salt plus 1-2 pinches to season, to taste (see Tip)
    ¼ tsp
  • dried fettuccine pasta
    12 oz
  • unsalted butter in pieces
    5 oz
  • heavy whipping cream
    5 oz
  • chopped parsley to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 871.4 kcal / 3645.8 kJ
Białko 25.7 g
Tłuszcz 56.2 g
Węglowodany 66.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 34.2 g
Sód 1077 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...