![Fettuccine Alfredo Fettuccine Alfredo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66cef03a-bad8-4c37-aba8-769aa62ec076/Derivates/d5049f83-4843-4504-aa92-253f1e141650.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz pecorino romano, in pieces, plus extra to garnish
- 40 oz water
- 3 - 4 tsp extra virgin olive oil, divided, to taste
- ¼ tsp salt, plus 1-2 pinches to season, to taste (see Tip)
- 12 oz dried fettuccine pasta
- 5 oz unsalted butter, in pieces
- 5 oz heavy whipping cream
- chopped parsley, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3645.8 kJ / 871.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1077 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45 Min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 Min
Spaghetti Carbonara
40 min
Boiled Pasta
20 Min
Chicken Enchiladas
40 min
Meatloaf
1h 20min
Lasagna
2h 30min
Pancakes and Waffles
40 min
Sugar Cookies
1h 30min
Garlic Mashed Potatoes
50 Min
Macaroni and Cheese
35 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min