Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz pecorino romano, in pieces, plus extra to garnish
- 40 oz water
- 3 - 4 tsp extra virgin olive oil, divided, to taste
- ¼ tsp salt, plus 1-2 pinches to season, to taste (see Tip)
- 12 oz dried fettuccine pasta
- 5 oz unsalted butter, in pieces
- 5 oz heavy whipping cream
- chopped parsley, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3645.8 kJ / 871.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1077 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30min
Loaded Potato Soup
30min
Spaghetti Carbonara
40min
Red Rice
1h 25min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Meatloaf
1h 20min
Garlic Mashed Potatoes
50min
One Pot Cheeseburger Helper
45min
Mexican Lasagna
1h 20min
Meat and Rice Casserole
1 godz. 15 min
Chicken Tetrazzini
40min
Macaroni and Cheese
35min