Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Osterkuchen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier3
-
Zucker120 g
-
Mehl110 g
-
Kakao10 g
-
Backpulver½ Pck.
Füllung und Fertigstellung
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken300 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Schoko-Knusper-Riegel (z. B. KitKat®) 9 Pck. (à 41,5 g)36
-
Fondant weiß100 g
-
bunte Schokolinsen260 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
2961 kJ /
707 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen zu Ostern
16 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Monster-Torte
26 godz.
Cake Pops
3 godz. 30 min
Oster-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Einhorn-Torte
4 godz. 10 min
Cupcakes mit Doppelkeks
2 godz.
Geburtstags-Motivtorte
3 godz. 30 min
Babyparty-Torte
3 godz. 50 min
Basis Motivtorte
2 godz. 40 min
Konfetti-Torte
3 godz.
Galaxy Cake
6 godz. 30 min
Konfetti-Cakepops
3 godz. 30 min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 godz.