Urządzenia i Akcesoria
Doce de amêndoa de Leiria
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
16 doses
Składniki
-
amêndoa s/ pele150 g
-
amêndoa c/ pele mais q.b. p/ decorar50 g
-
água250 g
-
açúcar400 g
-
pau de canela1
-
gemas de ovo8
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 16 doses
Sód
95 mg
Białko
59.9 g
Kalorie
12869.3 kJ /
3075.8 kcal
Tłuszcz
132.3 g
Błonnik
22.5 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Węglowodany
444.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pudim de ovos
45 min
Amêijoas à bulhão pato
30 min
Farófias
20 min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Filhós de abóbora
1 godz. 30 min
Bola rápida de morcela e maçã
1 godz. 10 min
Tigeladas
50 min
Sopa de ovo
40 min
Pão alentejano
3 godz. 20 min
Tigelada familiar
1 godz. 10 min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45 min
Broas de erva doce
1 godz. 5 min