Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 60 g banha
- 110 g água
- 1 pitada de sal
- 300 g farinha tipo 65
- feijão seco
- 500 g requeijão
- 250 g açúcar
- 3 ovos
- 3 gemas de ovo
- 50 g farinha tipo 55
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 690.1 kJ / 164.9 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 92.1 mg
Alternatywne przepisy
Miniaturas de laranja e suspiro
1h 30min
Petit-fours de chocolate branco
3h 30min
Bolo de Especiarias
Brak ocen
Pão de batata e alecrim - TM6
Brak ocen
Pickles de cebola -TM5
Brak ocen
Salada de folhas com figo, queijo feta, amêndoas e redução de balsâmico
25 min
Sorvete de tomate com manjericão
8h
Zabaione
15min
Flan
5h 30min
Minestrone
45min
Quiche de ratatouille e mascarpone
55min
Cheesecake de morango no forno
4h