Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g amêndoa s/ pele
- 80 g água
- 250 g açúcar
- 50 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 9 gemas de ovo
- 10 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1148.1 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10.5 mg
Alternatywne przepisy
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4h
Pão doce de banana com passas sem glúten
Brak ocen
Chutney de manga
Brak ocen
Bolo frangipane
55min
Terrine de fígados e carne picada
13h
Geleia de pimenta
35 Min
Blättertorte
2h
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40min
Rolo de espinafres e queijo
40min
Almofadinhas de bacalhau
1h 45min
Madalenas de pistácio e limão
30min
Rissóis de requeijão e noz
35 Min