Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 1000 g leite
- 150 g açúcar
- 20 g farinha de custarda (4 saquetas aprox.)
- 200 g bolacha Maria
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 200 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1768.6 kJ / 422.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 177.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce da casa
2 Std. 30 Min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Mousse de chocolate
3h 20 min
Semifrio de morango
6 Std.
Semifrio de nata e morango
10 Std.
Tarte de mousse de chocolate
12 Std. 30 Min
Cheesecake de limão
6 Std. 30 Min
Cheesecake de chocolate e café
3 godz. 15 min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 Std. 30 Min
Bolo de bolacha
2 godz. 25 min
Bolo pudim
3 Std.