Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約3公分)
- 20 克 日式醬油
- 15 克 蘋果醋
- 15 克 純芝麻油
- 10 克 蜂蜜
- 3 茶匙 白芝麻
- 20 克 沙嗲醬
- 5 克 薑 ,去皮,切片
- 500 克 水
- 100 克 綠色花椰菜 ,切小朵
- 80 克 米粉 ,沖洗至軟,以剪刀剪成兩段
- 50 克 新鮮豆芽菜 ,捏去頭尾
- 100 克 紫甘藍 ,切條(約0.5公分)
- 10 克 新鮮辣椒 (任何種類) ,切斜片
- 5 克 香菜
- 1 大匙 鹽烤花生
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1690 kJ / 405 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 6.5 g