Urządzenia i Akcesoria
Baba met rum
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 porties
Składniki
Baba's
-
melk65 g
-
gedroogde gist10 g
-
bloem240 g
-
gezouten boter in blokjes, plus extra om in te vetten100 g
-
suiker30 g
-
eieren, medium (53-63 g)4
Siroop en room
-
suiker300 g
-
water300 g
-
sinaasappel de fijne zeste en het sap1
-
vanillepasta1 tl
-
rum50 g
-
slagroom (ong. 48% vet)200 g
-
sinaasappels in partjes3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
5 g
Kalorie
1778 kJ /
425 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hemelse desserts
9 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Ananas-kokos crème brûlée zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
Taartje met chocolade-praliné
Brak ocen
Citroencurd
1 godz.
Vanillesuiker
72 godz.
Pompoen vingers
1 godz. 30 min
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2 godz.
Kokosnoot en chocoladesorbet
Brak ocen
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5 godz.
Gestoomde spiegeleieren
15 min
Chocoladetruffels
2 godz. 45 min
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 min
Vanillesaus (crème anglaise)
10 min