Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 4 claras de ovo
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 380 g leite condensado cozido magro
- 10 g café solúvel instantâneo
- Chocolate p/ culinária 70% cacau, em lascas, q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1859 kJ / 445 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce da casa
2 Std. 30 Min
Mousse de meloa
6 godz. 55 min
Pudim de brioche e chocolate
1 godz.
Mousse de chocolate
20 min
Pudim de chocolate e baunilha
2 godz. 15 min
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45 min
Tarte de coco e doce de leite
30 min
Bolo de mousse de chocolate
30 min
Bolo quente de brigadeiro
25min
Bolo de leite condensado e ananás
1 godz.
Doce de leite condensado e café
10min
Baba de camelo e avelãs
30 min