Peynirli Karnabahar Çorbası

Peynirli Karnabahar Çorbası

3.9 55 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porsiyon

Składniki

  • zeytinyağı
    20 g
  • soğan dörde bölünmüş
    200 g
  • diş sarımsak
    1
  • karnabahar parçalara bölünmüş (4-5 cm)
    750 g
  • su
    600 g
    sebze suyu
  • tuz
    1 ¼ tk
  • karabiber
    2 - 3 tutam
  • süt
    100 g
  • Çedar peyniri (opcjonalnie) küçük parçalara bölünmüş (bk.öneriler)
    100 g
  • tereyağı (opcjonalnie)
    25 - 30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 9.9 g
Kalorie 716 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...