Dolcetti al cioccolato e lamponi

Dolcetti al cioccolato e lamponi

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz.
6 porzioni

Składniki

La glassa (da realizzare il giorno prima)
  • di gelatina (1,9 g/fogli) e un recipiente d'acqua fredda
    4 fogli
  • di acqua
    175 g
  • di zucchero
    220 g
  • di panna
    125 g
  • di cacao amaro in polvere
    75 g
I biscotti
  • di cioccolato fondente a pezzi
    250 g
  • di burro
    70 g
  • di cialde croccanti, tipo Gavottes® a pezzi
    175 g
La mousse di lamponi
  • di gelatina (1,9 g/foglio) e un recipiente d'acqua fredda
    4 foglio
  • di lamponi freschi o surgelati e decongelati
    600 g
  • di agar agar (4 g)
    ½ pacchetto
  • di zucchero
    80 g
  • di panna intera, fredda
    260 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 960 kcal / 4007 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...