![Gianduja Schoggi-Passion Gianduja Schoggi-Passion](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/da567854-0ce5-4af8-bfc7-b0a45a5971c5/Derivates/43a194d5-a6f5-431d-b840-564d6858a7f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glasur (am Vorabend zubereitet)
- 2 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 30 g Milch
- 20 g Passionsfruchtsaft
- 75 g Vollrahm
- 50 g Honig
- 200 g weisse Schokolade, in Stücken
- 1 Prise Lebensmittelfarbe, Farbe nach Belieben
Gianduja mit Schokolade und Erdnüssen
- 150 g Erdnüsse, trockengeröstet, ungesalzen
- 15 g Haselnussöl
- 150 g Schokolade mit Caramelaroma, in Stücken
Schoggi-Passion-Emulsion
- 90 g Milch
- 90 g Vollrahm
- 75 g Passionsfruchtsaft
- 2 Eigelbe
- 40 g Zucker
- 180 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 818 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24h
Schoggi-Eclairs
1 Std. 15 Min
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2j 20 menit
Schoggigipfeli
3j 35 menit
Gratinierte Kirschen
30min
Focaccia mit Sardellen
1h 45min
Trutenburger
1 godz. 25 min
Auberginen-Millefeuille mit Jogurt und Senfsauce
40min
Fischstäbli an Tomatensauce
50min
Butter
40min
Haselnuss-Glacé
5 Std. 20 Min
Zitronen-Glace
12h 30 min