Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkle Glasur (am Vorabend zubereitet)
- 4 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 175 g Wasser
- 220 g Zucker
- 125 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
- 75 g Kakaopulver
Pistazien-Nougat
- 25 g Wasser
- 100 g Zucker
- 200 g Pistazien, ungeschält, ungesalzen
- 250 g Schokolade mit Caramelaroma, in Stücken
Vanille-Crème
- 2 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 250 g Vollmilch
- 2 Eier
- 30 g Weissmehl
- 50 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 250 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt, sehr kalt
- 150 g Caramelsauce
- 200 g frische Himbeeren
Schoggi-Haube
- 200 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 20 g Traubenkernöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4553 kJ / 1090 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 126 g
- Tłuszcz
- 55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoggi-Croustillant im Whoopi Pie-Look
1 Std.
Brocéliande
10 Std.
Schoggi-Eclairs
1 Std. 15 Min
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1 Std. 30 Min
Crème brûlée mit Schoggi
3 Std. 10 Min
Schoggi-Pudding
1 Std. 30 Min
Mister Tomate
1 Std.
Apfel-Safran Millefeuille
3h 15min
Amarettini
1 Std. 30 Min
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h 20min
Schoggi-Brownie mit Pepp
12 Std.
Marroni-Schoko-Muffins
1 Std. 15 Min