Millefoglie al cioccolato

Millefoglie al cioccolato

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 pezzi

Składniki

Pasta di zucchero bianca (vedere consiglio)
  • di zucchero
    300 g
  • di acqua
    100 g
Biscotto alla vaniglia
  • uova
    4
  • di zucchero
    120 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    10 g
  • di farina
    70 g
  • di maizena
    30 g
Biscotto al cioccolato
  • uova
    4
  • di zucchero
    120 g
  • di farina
    50 g
  • di maizena
    30 g
  • di cacao amaro in polvere
    20 g
Ganache
  • di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao)
    250 g
  • di panna, min. 30% di grassi
    200 g
Guarnizione finale
  • di acqua , in relazione al peso della pasta di zucchero
    30 g
  • di codette di cioccolato
    50 g
    50 g di codette di zucchero colorate

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 1188 kJ / 283 kcal
Białko 5.1 g
Węglowodany 40.4 g
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...