西西里鮮蝦沙拉

西西里鮮蝦沙拉

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 人份

Składniki

  • 紫洋蔥 切絲 (約 0.1- 0.2 公分)
    200 克
  • 紅酒醋 依個人口味調整
    30 - 40 克
  • 巴西利 只取葉子
    10 克
  • 特級初榨橄欖油
    50 克
  • 蒜頭 (opcjonalnie)
    1 粒
  • 檸檬汁
    40 克
    40 克 新鮮萊姆汁
  • 多備一些調味用
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 300 克
  • 生明蝦仁 洗淨去腸泥(含殼重約 1 公斤)
    500 克
  • 檸檬 切片 (約 0.2-0.3 公分)
    1 - 2 顆
    1 顆 萊姆, ,切片 (約 0.2-0.3 公分)
  • 球莖茴香 切片 (約 0.1-0.2 公分)
    200 克
  • 李型番茄 對半切
    400 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 17 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...