Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
白酒蜜棗
- 500 克 不甜白酒
- 100 克 糖
- 1 茶匙 蜂蜜
- 5 克 肉桂棒
- 3 粒 丁香
- 400 克 棗子 ,去核,切片(厚約0.5公分)
法式杏仁膏
- 50 克 奶油 ,置於室溫軟化
- 40 克 冰糖粉
- 1 顆 蛋
- 50 克 杏仁粉
- 10 克 低筋麵粉 ,先以篩網過篩
- 10 克 杏仁利口酒
派皮
- 75 克 奶油 ,切塊,室溫軟化,多備一些刷油用
- 150 克 低筋麵粉 ,以篩網過篩,多備一些灑粉用
- ½ 茶匙 鹽
- 50 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3563 kJ / 852 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 104.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Błonnik
- 4.3 g