Urządzenia i Akcesoria
Weißer Schoko-Kuchen (Resteverwertung von Eiklar)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 Stücke
Składniki
-
Eiklar (ca. 7 Eiklar)210 g
-
Salz1 Prise
-
weiße Schokolade in Stücken200 g
-
Sonnenblumenöl100 g
-
Feinkristallzucker100 g
-
Vanillezucker1 EL
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Weizenmehl, universal160 g
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1074 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kastanientarte
1h 30min
Vanille-Karamell-Tarte
3h
Bananenkaramell-schnecken
1h 50min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40min
Bratapfel-Marzipan-Creme
20min
Kokoscreme
7h 20min
Eierliköreierl
3h
Amaretto-Tassenkuchen (Resteverwertung von Eiklar)
55min
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2h 20min
Marzipan-Quadrate
2h 40min
Mohn-Marzipan-Creme
3h
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1h 20min