![Weißer Schoko-Kuchen (Resteverwertung von Eiklar) Weißer Schoko-Kuchen (Resteverwertung von Eiklar)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9b396f21-5137-45af-aceb-41116d870e5a/Derivates/69c135a1-31a0-4a37-a6f5-edd479c72f69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g Eiklar (ca. 7 Eiklar)
- 1 Prise Salz
- 200 g weiße Schokolade, in Stücken
- 100 g Sonnenblumenöl
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 160 g Weizenmehl, universal
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Eierlikörcreme mit weißer Schokolade
30min
Marillenlikör mit Chili
50 Min
Schokolade-Nougat-Konfekt
1 Std.
Berry-Gums
4h 15min
Lebkuchen-Tiramisu
2h 15min
Vanillekipferl-Likör
15 dk
Rumkugeln
3h
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Kürbiskernkipferl
2h 10min
Schoko-Lebkuchen-Pudding mit Kirschen
1 godz. 30 min
Schokoladenküsschen
1 Std.
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min