
Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake Cupcakes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pieces
Składniki
Cupcakes
-
cinnamon stick (4-5 cm)½
-
whole nutmeg (small)½
-
plain flour80 g
-
spelt flour80 g
-
carrots peeled, cut in pieces180 g
-
soft brown sugar190 g
-
sour cream30 g
-
sunflower oil110 g
-
large eggs2
-
bicarbonate of soda¾ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
sultanas60 g
-
pecan nuts (opcjonalnie) roughly chopped60 g
Cream Cheese Icing
-
unsalted butter soft50 g
-
cream cheese125 g
-
icing sugar150 g
-
edible cake decorations as desired
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
399 kcal /
1671 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
44.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia