Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jahodová želatina
- 500 gramů jahod, nakrájených
- 40 - 60 gramů cukru, krupice
- 3 - 4 plátky želatiny, namočené ve studené vodě a vyždímané
Mousse z bílé čokolády
- 1 citrón, nastrouhanou kůru, nejlépe bio
- 160 gramů smetany, min. 30 % tuku, vychlazené
- 80 gramů plnotučného mléka
- 150 gramů bílé čokolády, nalámané na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portugalské koblížky (BOLAS DE PORTUGAL)
2 Std. 10 Min
Pečicí směs na ořechovo-rajčatový chléb
Brak ocen
Pink velvet dort
7h 20min
Pomerančový dort s tropickým ovocem
2 Std. 40 Min
Levandulové sušenky
3h 55 min
Mousse ze tří druhů čokolády
4hod. 30min
Malinové suflé s anglickým krémem (bez lepku)
Brak ocen
Dort latte-macchiato
3 Std. 30 Min
Čokoládový mousse
3óra 20p
Broskvový dort
12h 35min
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány
3óra 20p
Banana split milkshake
30 min