Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - oil, for greasing
- 180 g buttermilk
- 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
- 50 g Fontina cheese, cut in pieces (3 cm)
- 80 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 80 g Gorgonzola, cut in pieces (5 mm)
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2580.4 kJ / 616.7 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1186 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Stew
50min
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40min
Fougasse
2h
Grape and Cava Trifle
4 godz. 30 min
Homemade Malted Milk Powders
5min
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
14h 15min
Cream cheese spread with radishes
5min
Aioli
10min
Peach Juice
2h 10min
Rosemary Marinade for Beef
5min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Vanilla Coffee Frappé
4h 25min