Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolachas
- 200 g tâmaras medjool s/ caroço
- 200 g trigo sarraceno
- Água q.b. p/ demolhar
- 1 pitada de flor de sal
Chocolate
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
Gelado
- 80 g açúcar
- 100 g amêndoa s/ pele
- 270 g banana cortada em pedaços, previamente congelada (4 unid. aprox.)
- ½ limão s/ casca e s/ caroços
- 200 g cereja s/ caroço, previamente congelada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1692.4 kJ / 404.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones de laranja e framboesa
30min
Queijo fresco com amêndoa e ananás
12h
Coroa do advento
1h 30min
Amêndoas cobertas com chocolate branco e coco
Brak ocen
Chutney de morango e pimenta verde
Brak ocen
Sericaia
1h 30min
Pérolas de uva com champanhe
Brak ocen
Bacalhau com samfaina
1h
Bolo de pera com limão cristalizado e calda de limão - TM6
3h
Merengue de avelã com recheio de caramelo
3h 15 min
Bolachas de Páscoa
1h
Triffle de maçã, mascarpone e caramelo
4h