Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Butter, zum EinfettenSonnenblumenöl zum Einfetten
-
Weissmehl zum Bestäuben
-
Zucker250 g
-
Orange mit Schale, in Stücken1
-
Eier3
-
100 g Butter, in StückenSonnenblumenöl100 g
-
130 g VollrahmNaturjoghurt130 g
-
Weissmehl250 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Salz1 Prise
-
Zucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7.11 g
Kalorie
1606 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
13.66 g
Węglowodany
58.33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Gratin dauphinois
50 min
Ovo-Kuchen
55 min
Beerencake
1 godz. 15 min
Madeleines
1 godz.
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Apfel-Rührkuchen
50 min
Getränkter Orangencake
1 godz. 30 min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Rüeblitorte
1 godz. 10 min