Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tvarohové těsto
- 250 gramů másla, na kousky
- 250 gramů měkkého tvarohu
- 250 gramů hladké mouky
Náplň
- 1000 gramů hrušek, zralých, oloupaných, zbavených jádřince (cca 6 kusů)
- 100 gramů vlašských ořechů
- 50 gramů rozinek
- 3 - 5 polévkových lžic medu
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1125 kJ / 268 kcal
- Białko
- 6.19 g
- Węglowodany
- 27.96 g
- Tłuszcz
- 16.39 g
- Błonnik
- 1.91 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trojbarevná bábovka
1 Std. 35 Min
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1h
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h
Jablkovo - mrkvový salát
10 menit
Jablečný závin
1h 20min
Strouhanka
5 Min
Mražený šlehačkový dort s malinami
4h 10min
Palačinky s tvarohem
25min
Jablečný koláč
1h
Jablečný závin
1h 20min
Sníh z bílků
5 Min
Šlehačka
10 menit