Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 400 g leite gordo
- 100 g natas c/ 35% de gordura
- 4 gemas de ovo
- 100 g açúcar, mais q.b. p/ queimar
- 20 g amido de milho
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
- ½ laranja (casca, só a parte laranja)
- 10 g cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1976.8 kJ / 472.5 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 101.8 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate e avelã
5 Min
Leite-creme conventual
15min
Mousse de chocolate
3h
Panqueca no forno
1 Std.
Canelones de chocolate com molho de morango
55 Min
Gelado mascarado
8h
Pudim que não vai ao forno
6 Std.
Aletria de laranja
40min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Pudim de chocolate
20 Min
Aletria de coco
40min
Leite creme de café
15min