Dodawanie składników i kroków przygotowania – 1
Rozdział 5/7
Z tego filmu dowiesz się, jak dodawać i edytować składniki oraz kroki przygotowania w swoim przepisie. Te podstawowe informacje opisują sposób dodawania i usuwania składników oraz kroków przygotowania.
Gdy tworzysz nowy przepis
kliknij „Dodaj składniki”, aby dodać swoje składniki.
Aby dodać punkty sposobu przygotowania przepisu kliknij „Dodaj punkty”.
Zacznijmy od dodania składników.
Kliknij „Dodaj składniki”.
W polu tekstowym wpisz pierwszy składnik i jego ilość.
Po wpisaniu pierwszego składnika
kliknij zielony przycisk „+” lub wciśnij Enter, by dodać kolejne.
Teraz czas na dodanie punktów sposobu przygotowania przepisu.
Kliknij „Dodaj pierwszy punkt”.
Zapisz pierwszy punkt sposobu przygotowania przepisu w polu tekstowym.
Aby dodać kolejne punkty, kliknij zielony przycisk „+” lub wciśnij Enter.
Składnik można usunąć, klikając trzy kropki po jego prawej stronie
i wybierając opcję „Usuń składnik”.
Punkt sposobu przygotowania usuniesz,
klikając trzy kropki obok niego i „Usuń punkt”.
Dodatkowe informacje
Tabele z poradami dotyczącymi gotowania przy użyciu urządzenia Thermomix® TM6 są doskonałym punktem wyjścia do tworzenia własnych przepisów.