Dodawanie składników i kroków przygotowania – 2
Rozdział 6/7
Zaawansowane funkcje ułatwiają gotowanie z użyciem urządzenia Thermomix® TM6. Dowiesz się, jak wyróżniać składniki i ustawienia gotowania w krokach przygotowania, dzięki czemu gotowanie z użyciem urządzenia TM6 stanie się jeszcze bardziej interaktywne. Gotowanie z wyróżnionymi pozycjami pozwala w prosty sposób odmierzać ilości składników i zapisywać ustawienia gotowania na każdym etapie.
Teraz pokażemy Ci, jak przygotować Twój przepis,
aby cieszyć się interaktywnym doświadczeniem w Twoim TM6.
Składniki i ilości oraz parametry
można ustawić w każdym punkcie sposobu przygotowania.
Zacznijmy od wyróżnienia składników.
Gdy opisujesz sposób przygotowania,
umieść kursor w miejscu, w którym chcesz dodać składnik
z Twojej listy składników. Następnie kliknij „przycisk wagi”.
Zobaczysz propozycje składników na podstawie Twojej listy.
Wybierz składnik, który chcesz dodać
i kliknij „+”, aby dodać składnik do punktu sposobu przygotowania.
Wyróżniony składnik został pogrubiony i podkreślony na zielono.
Aby wyróżnić ustawienia gotowania w punkcie sposobu przygotowania
umieść kursor w miejscu, w którym chcesz dodać ustawienia gotowania.
kliknij „ustawienia gotowania” aby ustawić obroty,
temperaturę oraz czas.
Zakończ klikając zielony przycisk
aby dodać ustawienia gotowania do punktu sposobu przygotowania.
Wyróżnione ustawienia gotowania
zostały pogrubione i podkreślone na zielono.
Jeśli chcesz edytować wyróżniony element,
kliknij na wyróżniony tekst, a pojawi się menu.
Uwaga: jeśli edytujesz ilość składnika w punkcie sposobu przygotowania,
składnik nie zostanie automatycznie zaktualizowany na liście składników.
Dodatkowe informacje
Tabele z poradami dotyczącymi gotowania przy użyciu urządzenia Thermomix® TM6 są doskonałym punktem wyjścia do tworzenia własnych przepisów.