Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g liści bazylii, świeżych
- 3 - 4 liście szałwii, świeże
- 130 g mleka
- 630 g wody
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
- 400 - 500 g białych szparagów (1 pęczek), bez zdrewniałych dolnych części, obranych
- masło, do smażenia
- 4 łyżki migdałów, w płatkach
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 6049.1 kJ / 1444.8 kcal
- Białko
- 82.3 g
- Węglowodany
- 149.8 g
- Tłuszcz
- 65.5 g
- Błonnik
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry a'la frittata
1h 20min
Frittata ze szparagami
50p
Ryż z ananasem i łososiem na ostro
1h 10min
Terrina z ziołową polentą
1óra 50p
Anchoiada
10min
Gnocchi alla romana
2h
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1h 35 min
Koktajl z krewetek
45min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1ωρ. 25 λεπτ.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Peruwiańskie ceviche
1h 15min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min