Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 2 bataty, nieobrane (ok. 150 g każdy)
- 150 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki liści kolendry, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 80 g czerwonej cebuli
-
½
papryczki chili habanero, bez gniazd nasiennych
lub ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych - 4 kostki lodu
- 300 g okonia morskiego, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 300 g fileta z łososia, świeżego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 Std.
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 Std. 35 Min
Ossobuco
1h 10min
Terrina z ziołową polentą
1 Std. 50 Min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 Std.
Oliwa waniliowa
10 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Ossobuco po mediolańsku
1h 10min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 Std. 30 Min