Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 250 - 300 g szparagów, zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- 20 g oliwy z oliwek
- 6 jajek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziołowa frittata z ricottą
55 Min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1h 10 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1h 45 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Frittata z grzybami
45 min
Mini frittaty
30 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Frittata z cukinią
55 Min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min