Hörnliauflauf

4.1 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Gruyère in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Butter
    ½ EL
  • Wasser
    1200 g
  • Salz und 1-2 Prisen zum Würzen
    2 TL
  • Hörnli
    130 g
  • Schinkenwürfeli
    100 g
  • Erbsli, tiefgekühlt
    80 g
  • Lauch längs halbiert, in Streifen (8 mm)
    80 g
  • Tomatenpurée
    15 g
  • Vollrahm
    75 g
  • Milch
    75 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Paprikapulver nach Geschmack
    1 - 2 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3407.6 mg
Białko 37.6 g
Kalorie 3218.9 kJ / 769.3 kcal
Tłuszcz 39.6 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 21.5 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...