Urządzenia i Akcesoria
Linzer Augen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
30 Stücke
Składniki
-
Staubzucker50 g
-
Weizenmehl, glatt150 g
-
Butter in Stücken90 g
-
Vanillezucker½ TL
-
Zitronenschale, gerieben½ TL
-
Salz1 Prise
-
Eidotter1
-
Weizenmehl, glatt für die Arbeitsfläche
-
Staubzucker zum Bestreuen
-
50 g Marillenmarmelade, passiertRibiselmarmelade passiert50 g
-
Rum (opcjonalnie)½ EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
6 mg
Białko
1 g
Kalorie
207 kJ /
49 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min
Vanillekipferl
2 godz.
Vanillekipferl
3 godz. 30 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Mohnkekse mit weißer Schokolade
1 godz. 30 min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Kokosbusserl
1 godz. 20 min
Kürbiskernkipferl
2 godz. 10 min
Ischler Törtchen
2 godz. 50 min
Süße Brotlaibe
2 godz. 20 min
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Schokokipferl mit Krokant
1 godz. 40 min