Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porsjoner

Składniki

Kjøttboller
  • brød ferskt eller tørt, delt i biter
    20 g
  • melk
    40 g
  • flatbladet persille, fersk bare blader
    4 kvister
  • hvitløksfedd (opcjonalnie)
    1
  • oksekjøttdeig
    200 g
  • egg
    1
  • salt
    1 - 2 klype
  • malt svart pepper
    1 klype
  • vegetabilsk olje for smøring
Tomatsaus
  • hvitløksfedd
    1
  • løk delt i to
    25 - 40 g
  • "extra virgin" oliven olje
    10 g
  • hakkete tomater, på boks
    400 g
  • salt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    1 klype

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1222.9 mg
Białko 25.2 g
Kalorie 1847.9 kJ / 441.7 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie