Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olivenolje
- 200 g løk, delt i 4
-
800
g biffkjøtt egnet til stuing, terninger (3 cm)
lub biffkjøtt egnet til stuing - 30 g hvetemel
- 1 ts havsalt
- ¾ ts malt svart pepper
- 20 g tomatpuré
- 415 g stout øl (feks. Guinness)
- 3 kvister rosmarin, fersk, kun blader
- 250 g gulrøtter, skrellet, delt i biter (2 cm)
- 250 g pastinakk, skrellet, delt i biter (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1199 kJ / 287 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g