Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 70 g manteiga
- 30 g banha
- 410 g farinha tipo 65
- 100 g água gelada
- 25 g cachaça
- ½ c. chá de sal fino
Recheio
- 15 g salsa
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 2 c. chá de colorau
- 450 g carne de vaca picada
- 30 g vinho branco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2042 kJ / 488.1 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 524 mg
Alternatywne przepisy
Chipa
30 min
Coxinha de frango
1 godz. 45 min
Creme de milho verde
25 min
Massa para coxinha
30 min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Sorvete de coco
4h 20min
Bolinha de mandioca recheada
45 min
Bolachas de queijo
2h 30min
Batatas em conserva
192u.
Bolo de fubá
50 min
Bolinho de chuva
30 min
Pão de queijo
1h