Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 70 g manteiga
- 30 g banha
- 410 g farinha tipo 65
- 100 g água gelada
- 25 g cachaça
- ½ c. chá de sal fino
Recheio
- 15 g salsa
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 2 c. chá de colorau
- 450 g carne de vaca picada
- 30 g vinho branco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2042 kJ / 488.1 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 524 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de fubá
50 Min
Feijão tropeiro
25 Min
Pastéis de massa tenra de alheira
35 Min
Salpicão de frango
40 min
Sequilhos
1 Std.
Canjica
13 Std. 35 Min
Coxinha de frango
1h 45 min
Fatias húngaras
1h 50 min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Bolo de pamonha doce
55 Min
Coxinhas de frango sem massa
1 Std.
Bolinho de chuva
30 Min