Urządzenia i Akcesoria
Mini-Germknödel mit Powidl, Mohnzucker und Vanillesauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 Stück
Składniki
-
Mohnsamen40 g
-
Zucker80 g
-
Milch500 g
-
frische Germ20 g
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Weizenmehl270 g
-
Eier2
-
Salz½ TL
-
Powidl40 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Maisstärke7 g
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
164 mg
Białko
8 g
Kalorie
996 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dein Eis
5 min
Triple Erdbeertraum
10 min
Menü: Vollwert-Focaccia mit Tomaten-Feta-Dip, Erdbeertraum
50 min
Pudding
15 min
Risottata - Mafaldine in cremiger Schwammerl-Tomatensauce
30 min
"Marry me" Pasta mit Huhn
35 min
Basilikumrisotto mit Schmortomaten und Gemüse
50 min
Flaumiger Kaiserschmarrn
40 min
Der Milchreis
45 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz. 15 min